Monday, May 18, 2009

:: Di manakah 23?

Tagged by cik hanyBunny yg sudah arif mengetag org lain..hehehe

1.Bekas kekasih saya adalah

> invisible atau dgn kater lain tidak wujud sama sekali setakat 26 tahun ini..hehee..


2.Saya sedang mendengar
>ketukan kibod sendiri utk menaip ayat2 nih..


3.Mungkin saya patut
>datang opis awal esok..


4.Saya suka beli
>makanan..sebab makanan membina sel-sel neutron otak ku untuk
menguatkan daya ingatan, peka dan cerdas berpikir..sebab tuh, kalu
ngantuk kt opis, aku kene cari makanan to boost my mind power..hehehe..


5.Sahabat-sahabat baik
>adalah mereka2 yg x meng'ghaib'kan diri di kala aku dlm zone kesusahan, juga yg sentiasa membimbing aku ke jalan yg benar walaupun peta jalan tuh bersimpang siur..


6.Saya tak paham
>kenapa saya xder mood nk buat kije ari nih..dh nk balik, baru mood tuh dtg..alamatnyer, simpan jer la mood tuh utk esok..hehehe...


7.Saya kehilangan
>berat badan..yuhoooo...hahahha..kan best kalu statement nih sahih kebenarannya..tp actually saya kehilangan mood utk bekerja ari nih coz ari nih ari isnin..bleh? tp esok, belum tentu saya dapat jejak kasih ngn mood kerja..kecuali dlm mode mengejar dateline..


8.Ramai yang berkata
>"Nik, r u ok?" , "ehh..semua nampak samer.." [ merujuk wajah kami adik beradik berempat]


9.Makna nama
>Nikmat Itu Kemudian...hahaha..bleh plak..tp itulah kata2 my
childhood frenz tulis dlm autograph aku time darjah lima dulu..Juliana Baderi namenyer..[zaman budak2 dulu, siap ader 2 buku autograph..budget ramai peminat la..hahaha..tp ayat default or fames adalah " Semoga awak berjaya di dalam apa jua bidang" =)]..


10.Cinta itu adalah
> tajuk filem arahan Kabir Bhatia yg dilakonkan oleh Rashidi Ishak, Rita Rudaini,Sharifah Amani..


11.Di suatu tempat
>housemate2ku telah pun beristirehat sambil makan keropok goreng kut...sedangkan aku still duk ngadap monitor di bawah hembusan angin aircond yg x consistent..sekejap panas..sekejap sejuk..dan kini terlampau sejuk..


12.Saya akan
>berusaha sedaya upaya utk dapatkan lesen sebelum raya puasa tahun nih..insyaAllah..ye member2 ku sekalian, doakanlah agar salah satu azam 2009 member mu yg seorg nih tercapai..amin. =)


13.Ayat SELAMANYA membawa maksud
>Cikgu ajar SELAMANYA tuh bukan ayat la..tuh perkataan..patut soklan tag ditukar kpd..Perkataan SELAMANYA membawa maksud AGELESS ..hehe


14.Telefon bimbit saya
>yg terkini adalah hasil trade in ngn handset adik..nk harapkan aku beli baru, lambat la coz x obses sgt bab2 hset2 terkini di pasaran..cukup la ngn Nokia XpressMusic nih =)


15.Bila saya terjaga dari tidur
>didapati roomate dan housemate yg lain sudah hilang...ye la, org lain masuk kije kul 8, tp kul 8 , aku still berselimut..hehehe


16.Saya paling meluat apabila orang
>yg jenis depan cakap lain, belakang cakap lain..dengan kata lain, dia nih adalah translator yg 'bagus'..


17.Pesta/Parti adalah
>tmpt yg korang bleh improve ur social skill..dan seharusnya kite perlu bersosial secara sihat..jgn join parti liar n yg menyesatkan akidah dahhh..ingat tuh, kawan2..renung2kan lah ye..


18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah
>garfield..cumil kan..kat maner jumpe??? hah..kt dlm screen monitor 14" jenama Compad..hehe


19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah
>time jadi budak skolah rendah..best tuh, bleh lompat2 main getah..bleh main Police n Thief, pendek kater, otak adalah kreatif ketika di usia kanak2..betul x? hehehe..



20.Hari ini
>saya mendapat aura berbreakfast ngn buat sandwich sardin, then makan 2 keping di rumah, dan sekeping sebaik sahaja sampai opis ..kalu x, memang aku selalu jer escape breakfast, pastu kul 11, dh bergelumpur lapar menunggu time lunch hour....hari ini juga aku ngn komitednya menaip entry nih di opis..hehehe..sori bos =) sebagai terapi jari-jemari ku yg kejang coz x menaip aper2 during weekend yg lepas..hahaha..


21.Malam ini saya akan
>basuh baju dgn kaedah cucian tangan..hehehe..gunalah TOP..time hujan pun, baju x berbau hapak..


22.Esok pula saya akan
>jadi yg lebih baik daripada hari ini..[ ayat penuh poyoness ]..dgn kater lain, berusaha tidak menghapdet blog ketika opis hour..


24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini...
> cermin tuh x pecah..hehehe..


25.Pusat membeli-belah atau arked permainan paling best ialah
>Pusat membeli-belah paling best :Jusco
>arked permainan paling best : tanah lapang depan kuarters kem batu 10 dulu..masuk kategori arked x? hehehe


26.Makanan Barat atau Jepun
>Barat coz Japanase food x compatible ngn anak tekak..pernah try sushi, pastu dh hilang selera..hehehe..


27.Bilik yang terang atau gelap
>terang. otherwise, rabun..


28.Makanan segera adalah menggemukkan
>lagi melazatkan sehingga menjilat jari..=)


29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
>"ya..udah..7.20" [ reply ym my indonesian colleague yg bertanyakan waktu maghrib sudah masuk atau blum ]


*****************************************
Mari sambung tag ini ..

saper2 nk terlibat dgn kesinambungan tag nih, dialu-alukan..tiada charge tersembunyi dikenakan.. ;)

Nota 23: serius, xder mood buat kije..mood nk balik kg jer...huhuuu

2 comments:

animedi said...

Assalamualaikum nik,
Imm nak minta maaf tersgt2 banyak2..ya ampun byk2..sebab terlupa nak wish besday nik. Nampak nik online..tp apakan daya tgh bergelut ngn ikan hasil eksperimen. Happy birthday nik. Imm sekeluarga doakan nik bahagia2 selalu..dirahmati Allah selalu..dan cepat2 bertemu jodoh. Kami tak sabaq dah ni nak mkn kenduri org pantai timur ni.

Hanybunny said...

yer hany pon tertanya2 dimana 23....