Saturday, April 11, 2009

:: Jogathon Tagged Series I : Image Googling

Note header: Title di atas telah dipengaruhi unsur2 kecanggihan tajuk entry blog Cipah..hehehe..mintak izin..


Tagged by
Cipah

Rules: Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of the results, and post it as your answer.


As per rules, i start googling image that related with my answer(s) for each question. Overall, for each question, i put more than one answer eventho myb the rule ask for an answer..not answers..hehehe..but, me still mematuhi arahan iaitu amik pic dari first page..percayalah..hehehe..abaikan tahap kerajinan pemilik blog nih yg sedang mengasah bakat dlm arena Picasa...juga ketidak-mengikut-arahan-tag sehingga menokok tambah elaboration for each answer..


I am


I really want to go

what is mean with 'L'?


a. Lembah Klang ( best tuh pegi lembah klang..luas)

b. laundry shop ( best tuh bleh tgk mesin2 basuh yg canggih juga baju2 clients yg mahal dan tidak layak dicuci tangan)

c. Lembah Kinta (best..bleh tgk camner rupe bijih timah..)

d. LIMA 2009 (best..bleh pamerkan kejakunan melihat jet2 pejuang dan kapal maritim yg hebat2)

e. Tiada kaitan langsung ngn a-d. Pemlik blog nih sebenarnya betul2 nk pegi...............( sila isi jawapan di sini)


note: saper2 yg betul jawapannyer, akan dihadiahkan pakej "jom pegi samer2" ke tempat ini..


My favourite place (for currently la..sudah tentu tempat makan)



Reason dipilh sebagai feberet place:


1. Ader nasi goreng ayam yg best..juga roti sardin yg lazat..

Pengambil order yg sedang memegang sebatang pen dan kertas warna kuning: You.. nasi goreng ayam.


Aku:??? ..hehe..


(hah..sesuke hati ko orderkan utk aku..tp aku angguk gak ..time tuh, member2 lain dh gelak..nmpk sgt aku nih dh falling in love with pembuat nasi goreng ayam tuh..hehehe)

2. tmpt makan yg paling kerap dikunjungi sepanjang minggu bekerja..so, automatik jatuh dlm kategori feberet la kut..

3.sebenarnya, x byk choice tmpt makan kt area opis..merupakan pilihan kedua jika gagal ke food court seberang sana berikutan cuaca yg tidak menentu , juga didorong oleh kerisauan timbunan kije yg belum disettle sehingga terpaksa lunch kt sini..


Aku tiada di dalam gmbr di atas walaupun kelibat aku sering gak kelihatan di waktu malam selepas kuar opis...menu dinner: roti sardin..so, perlu diisytihar mulai skang "Saya dalam proses merosakkan penimbang di rumah"


My favourite drink



My favourite food



Sila ignore dan buat2 paham jika anda mendapati menu2 di atas senang didapati di kedai2 mamak..tp yg paling aku suka, sudah tentu homemade lontong and soto by my lovely mum..

then, aku dh anggap papadum tuh dh masuk kategori kerepek2 yg dijual di pasar malam ngn harga rm5/3 paket..padahal org makan ngn nasi beriani..tp aku bleh abeskan satu balang ngn makan begitu sahaja seperti makan roti gardenia butterscotch yg mahal tp nk jugak beli tuh..( apsal x semua kedai jual roti nih ek..susah nk jumpe, kalu jumpe, cam excited eventho x nk beli pun..)


My favourite color



I was born in



Dulu aku conpius namer hospital nih.dulu aku igt hospital besar jerteh..hehe..


I live in



Dengan ini diisytiharkan bahawasanya pemilik blog nih merupakan pengguna public transport yg setia..hehehe..


My school/college



Actually, ader 2 lagi primary school yg aku duk menuntut ilmu dulu..but, xder proper picture yg pakcik google tolong carikan (demand!!) ..hhehe..


My favourite story



Pakcik Google telah memberi gambar2 di atas berdasarkan pencarian saya. Sila teka apakah kata kunci yang saya letak di kotak pencarian yang Pakcik Google sediakan?


My hobby



I want to be


Makna nyer, masih kabur nk jadi aper, bleh??


My Favourite people to tagged: ( ditokok tambah utk mengenakan org lain eventho yg tersenarai dlm list masih menjadi pemiutang and aku as penghutangnya..hehehe)


Zla ( owh..hutang tagged profile picture tuh akan dibayar dlm next series yer)


Mai ( kalu x nak jawab tagged nih, ok jer..but sila pos kat kak nik sekotak cupcake yg cumil tuh yer)


HanyBunny (hutang tagged ngn u pun akan menyusul dlm next series..hehehe)


Ckucin (akak kan suka gambar kan..kan..kan..)



Note footer : hutang tagged seterusnya akan menyusul perlahan-lahan coz kita di zone jogathon bukan marathon yer..


2 comments:

yanzjawa said...

oit cik nicky dean....nk promote diri ker ni?....amacam dgn brite bisnes kiter?aku ader bisnes lain nk story kat ko ni....nti ek...

cik yanz cute...

- z L a - said...

saya sudah hutang-less :)