Wednesday, October 14, 2009

:: Al Fatihah buat arwah Rizal & takziah buat Suraya

Takziah kepada my x-coursemate, Suraya. Suaminya,Allahyarham Rizal, bekas student aerospace engineering UPM batch 02/06 telah kembali ke rahmatullah pagi semalam..semoga rohnya ditempatkan di kalangan org2 yg beriman di sisi Allah Taala..Ameen..


Al-Fatihah


Rasa bersalah sangat coz dah lamer x contact and bertanya khabar ngn Su. Aku hanya tahu pasal berita nih melalui SMS yg dikirimkan oleh Zura.

Last jumpe mase kat SJMC on last December. Time tuh, aku kat hospital melawat arwah pakcik.

Kebetulan, time tuh, aku , Abah ngn sedara mara berkumpul kat lobi hospital..then, Su nampak Abah ..tetibe aku dengar org panggil nama aku..Nikkkkk...terus nmpk Su ngn arwah Rizal.. bahagia nampak diorg..

Lepas tuh, just contact via YM jer.

Semalam, call Abah n bagitau hal nih..then, Abah terkejut ..and Abah still igt yg dia pernah berbual2 ngn arwah time kt SJMC dulu ..Su kire dah kenal ngn famili aku since kitorg same2 praktikal di kota bharu dulu .. and kisah Su dan arwah Rizal ketika di awal perkenalan diorg juga sedikit sebanyak turut dikongsi bersama rakan2 yg rapat dengannya..

Tersentuh baca status di friendster Su, walaupun dh lamer, tp terkesan sgt..

"Ya Allah berkatikanlah rumahtangga kami, kurniakanlah kami ketenangan dan kebahagiaan dunia dan akhirat, amin...."


Ajal jodoh ditentukan Allah SWT..sesungguhnya kite merancang, tapi Tuhan menentukan..

Buat Su, be strong..Kami yakin Su seorang yg tabah..Jaga diri baik2..Kami sentiasa mendoakan yg terbaik buat Su..

Just to be informed that Shariaah( Sha ) sekarang tengah berehat selepas operation.
Sama-samalah kita berdoa agar Sha sihat seadanya. Sha, jaga diri baik2 ye..

Note: Bila memasing sibuk dgn urusan peribadi seharian, khabar berita rakan-rakan seolah2 kite lupa utk bertanya..sama ada rakan itu dalam kesusahan mahupun dia inginkan rakan lain utk berkongsi berita gembira bersama..

3 comments:

sora-ao said...

ya...masa saya buka frenster dia untuk ucap takziah pn bergenang air mata bila baca shout out dia. thanks to kak nik kerana inform. semoga Allah balas budi baik kalian semua.

cippzzySHMR said...

salam..

btul, rs brsalah sbb lama xtny khabar. kdg2 ksibukan mmmg mnjdkn kta terlalai sekejap nik.

what eva it is..keep us update wif everything.

hari ini hari dia, siapa tahu esok hari kita.

Semoga Suraya kuat....InsyaALLAH

shariaah said...

sy pun tekejut dgn berita tuh..
last contact dgn sue thn lepas..dlm bulan 7 @ 8..tp masa tu su x kawen lg..kesedihan su kite sama2 rasa sebab dia kawan kita..harap su kuat..insyaallah..