Tuesday, April 20, 2010

:: Contest Mai Secawan!!

Ketika masih bergelut dgn nota2 fotostat dari 'flat ikan' dan buku2 setebal buku Operation Unit dulu, apabila menyedari hakikat bahawa esok adalah hari exam, maka berikhtiar mengeledah loker bilik mencari sepeket dua coffee 3 in 1 jenama N..jika hanya tinggal pembungkus sahaja, maka haruslah pau dari roomate atau jiran bilik sebelah..tak pun beli sepeket ngn harga ketika itu rm0.50-rm0.80 kat koop belakang kolej..hanya kerana tekad tak nak repeat paper exam..hehe

..then, seorg member kasi sample kopi jenama HPA yg ketika tuh masih baru di pasaran..selepas dah rase sepeket dan kerana ianya sedap dan aku rase cergas, maka tanpa segan silu aku pau lagi ..hehe..tak-tak, aku order sekotak Kopi Radix ngn member aku tuh..hehe..


..then, ari nih tetibe ternampak sebuah entry bertajuk "Contest Mai Secawan!!" dari blog Fiza , lalu gedik2 depan pc sementara hitung minit2 terakhir di opis utk ari nih..hehehe..dan lebih buat aku teruja sebab tarikh tutup contest nih adalah bersamaan my 27th birthday..yeah!!( xder kaitan pun tapi nak excited gak sebab tarikh tuh memang lawa kan..hahhaa)

Ok, mari kite tinjau syarat2 contest:

1. Follow blog Fiza (untuk memudahkan korang dapat update pasal contest ni. ) -[done]

2. Buat post dengan hanya copy sahaja khasiat Radix di bawah ini..
[done]







Khasiat Kopi Radix:

Menghilangkan Sakit Sendi dan Sakit Pinggang
Penyakit arthritis dan rheumatism terjadi hasil daripada peradangan yang berpunca dari ketidak seimbangan suhu. Kesannya mewujudkan kelebihan asid seperti asid urik yang menyebabkan ghout. Kopi Radix akan bertindak secara diuretik (memperbanyakkan kencing) dengan melakukan pengimbangan suhu dan asid. Terdapat testimoni yang banyak yang menceritakan kelebihan penggunaan Radix yang dapat menghilangkan sakit pinggang dan lutut.


Demam Panas
Minuman Kopi Radix akan menghilangkan rasa hendak demam jika diambil pada peringkat awal kerana bahan yang terdapat dalam Radix akan meningkatkan sistem imuniti untuk membunuh kuman yang menyerang tubuh. Tindakan bioflavonoid akan meningkatkan lagi aktiviti sel-sel imuniti dengan mempercepatkan pergerakan ke tempat serangan. Minuman Kopi Radix akan menyebabkan seseorang itu kencing dengan banyak, berpeluh dan terasa dahaga. Kesan dahaga ini membuatkan seseorang pesakit itu banyak minum air di mana suhu tubuh akan kembali stabil.

Ketumbuhan
Bahan yang dikenali sebagai quassinoid yang terdapat dalam Radix merupakan bahan anti tumor yang boleh menghilangkan ketumbuhan di otak. Ini diperkuatkan lagi oleh kajian Dr. Azizah Hamid daripada Universiti Putra Malaysia (UPM) pada tahun 2000. Dalam kes yang sebenar, HPA mempunyai rekod menyembuhkan ketumbuhan di otak setelah pesakit diberikan Radix bersama Omega3 dan Spirulina.


Radix Untuk Kaum Wanita
Radix mempunyai bahan antioksidan yang boleh memerangkapkan radikal bebas yang menyebabkan pelbagai penyakit. Bagi wanita yang menghadapi masalah keputihan, lelehan cecair ini dapat dihilangkan dengan hanya meminum Kopi Radix, begitu juga dengan senggugut. Kopi Radix mempunyai kesan detoksifikasi yang boleh mengeluarkan keracunan di hati dan membetulkan perjalanan darah. Bagi wanita yang menopouse, mereka memerlukan pytoestrogen dan kalsium untuk tulangnya dan ini boleh didapati dalam Kopi Radix.

Kopi Radix Untuk Pesakit Kencing manis dan Darah Tinggi
Radix juga mengandungi betasitosterol dan stigmasterol yang bertindak sebagai hipoglisemik (menurunkan paras glukos). Kekuatan gandaan diuretik menjadikan Kopi Radix juga boleh digunakan untuk merawat hipertensi.

Kopi Radix Untuk Tenaga
Kesan afrodisiak meningkatkan tenaga kelakian dan baik jika disinergikan bersama Omega3. Bagaimana ini berlaku? Satu kajian yang dilakukan di Universiti Malaya (UM) menunjukkan bahawa tikus putih yang diberikan Radix menunjukkan penambahan 480% hormon jantan manakala tikus betina pula melahirkan anak jantan lebih daripada anak betina dengan nisbah 3:1.


Kopi Radix mengandungi 7 herba pilihan :

  • Tongkat Ali (AFRODISIAK/ANTIOKSIDAN).
  • Pokok Mata Pelanduk (DIURETIK).
  • Pokok Teja Lawang (KARMINATIF).
  • Pokok Tebu Gajah (ANTIDOT).
  • Pokok Mengkudu Hutan (LAXATIF).
  • Halban (IMUNITI).
  • Larak Hutan (KARDIOTONIK).



..so kepada yang nak join contest nih atau nak order kopi nih (sebab Fiza nih
stokis HPA), sila klik di sini...

2 comments:

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

gud luck ya! :)

kebetulan ni word verification nicksp:)

nik said...

hehe..mekasih :)

owh..ye ker..ade ciri2 bertuah utk menang tuh..hahhaha